Exclusief voor abonnees

Ouders moeten 182.000 euro betalen voor kankerbehandeling zieke Mathis: “Minister, doe iets!”

Glen Geens en Annick Tielemans met zoontje Mathis.
Marc Aerts Glen Geens en Annick Tielemans met zoontje Mathis.
“182.000 euro! Wie kan dat betalen?” Glen Geens (30) en Annick Tielemans (28) uit Booischot (Heist-op-den-Berg) zitten met de handen in het haar. Om te kunnen genezen van kanker ondergaat hun zoontje Mathis (17 maanden) momenteel immuuntherapie. De behandeling wordt niet terugbetaald. “Minister, doe iets!”, luidt hun noodkreet.

Mathis heeft een neuroblastoom, een kanker op de bijnier die vooral jonge kinderen treft. De zeldzame maar levensgevaarlijke tumor werd ontdekt toen het jongetje amper vier maanden was. “Hij had koorts, maar de dokter dacht aan een maagdarmontsteking of een oorontsteking. We zijn echter blijven aandringen en bij een scan in Lier werd de tumor in zijn buik ontdek. Horror! We zaten op een roze wolk en die veranderde plots in een donderwolk”, vertelt mama Annick.

Sindsdien verblijft Mathis zowat evenveel thuis als in het UZ Leuven, het enige ziekenhuis in Vlaanderen dat naast Gent de zeldzame tumor behandelt. “We hebben nooit kunnen genieten van de babyfase. Zijn eerste stapjes zette Mathis in het ziekenhuis, zijn eerste verjaardag vierde hij er ook.” Mathis onderging intussen acht chemokuren, een stamceltransplantatie en een operatie. Ondanks alles bleef hun enige kind lachen.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Heidi Wouters

  Er bestaat ook nog zoiets als een solidariteitsfonds. Hebben we ook een dossier ingediend toen onze dochter een behandeling met immunoglobulines moest ondergaan en die niet werd terugbetaald door ziekenfonds of hospitalisatie. Zeker het proberen waard. Bij ons ging het wel maar om 20.000 eur

 • RIK DE BREUKER

  Mss eens bij de pharmareuzen aankloppen, mss willen zij wel een duit in het zakje doen van hun enorm grote winst?!!!

 • Martina Heremans

  Een schande is dit mevrouw de minister je moest het eens zelf meemaken .je laat mensen in de kou staan zonder zelf ook maar !

 • Christophe Lamon

  De overheid moet gewoon die kost op zich nemen. Het kind noch de ouders hebben er zelf om gevraagd ziek te worden. Voor asielzoekers is er wel geld (2.000 EUR per persoon, elke maand). En zij hebben zelf gekozen om naar hier te komen.

 • Linda Pieters

  Echt hoog tijd dat de pharma industrie zijn winstmarge naar beneden haalt !