Oppositiepartij start met meldpunt voor onvoltooide wegenwerken en gevaarlijke situaties

Marcel Van Hoof en Ann Vervoort van eta+ aan de Oude Liersebaan
Antoon Verbeeck Marcel Van Hoof en Ann Vervoort van eta+ aan de Oude Liersebaan
Oppositiepartij eta+ is met een online meldpunt gestart voor inwoners van Heist-op-den-Berg. Wie opmerkingen heeft over het resultaat van wegenwerking kan deze melden bij de partij.

Het meldpunt staat op de webstek www.eta-plus.be. Via de rubriek contact kan je een bericht nalaten. “Via ons meldpunt kunnen inwoners belangrijke tekortkomingen laten weten. Het gaat niet om het legen van vuilnisbakken of loshangende verkeersborden, wél om gevaarlijke situaties die ontstaan zijn na wegenwerken of herstellingswerken van de wegen die niet goed voltooid zijn”, zeggen raadslid Marcel Van Hoof en zijn partijgenote Ann Vervoort. “Een goed voorbeeld is de fietsstraat Oude Liersebaan, waar de zijkanten van de weg levensgevaarlijk zijn voor fietsers. Door het feit dat de fietser automatisch naar de rand van de weg wordt gedreven wanneer tegenliggend autoverkeer nadert, komt de fietser, wegens de smalle wegbreedte, bijna altijd in de betonnen groeven terecht. Dit zijn zaken die moeten veranderen, en waarvan de gemeente wel op de hoogte is maar niets aanpast.” Eta+ raadt iedereen aan om meldingen te doen via de site. “Dan zullen wij de betrokken inwoners benaderen en, met hun goedkeuring, het als punt op de gemeenteraad plaatsen. Meldingen worden ook doorgegeven aan de gemeente. Of het een verschil gaat maken? Wij kunnen de inwoners alleen maar een platform geven. Het is nog steeds aan de gemeente om de zaken aan te passen. Op deze manier willen we druk op de ketel zetten.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.