Onverbeterlijke dief riskeert acht maanden effectief

Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal
David Legreve Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal
Een hardleerse dief uit Heist-op-den-Berg moest zich maandag voor de zoveelste keer verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor een diefstal, die keer bij zijn werkgever. De aanklager vorderde voor de huisdiefstal acht maanden effectief en een geldboete. 

“Hij heeft op korte tijd heel veel feiten gepleegd. Het was zelfs zo erg dat voor elk feit in Heist-op-den-Berg naar hem werd gekeken”, aldus de aanklager. 

Remko V. heeft intussen al meer dan vier jaar effectief achter zijn naam staan voor diefstallen en drugsfeiten. Volgens de pro deo-verdediging heeft de man intussen wel zijn leven gebeterd sinds hij bij zijn vriendin woont en gebruikt hij nog maar een of twee keer per week drugs. Hij tekende ook verzet aan tegen vier veroordelingen bij verstek. Volgens hem was zijn cliënt niet betrokken bij een diefstal in kleuterschool De Zonne, uit een broodautomaat in Zonderschot en uit een fruitautomaat en ook niet schuldig aan het dragen van een verboden wapen. De aanklager achtte deze echter wel degelijk bewezen. 

Uitspraak op 25 februari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gunther scheers

    Heeft zijn leven verbeterd. Gebruikt maar 1 of 2 keer drugs per week. Belachelijk