Nog geen concrete plannen voor veiligheidscamera’s in centrum

Waar blijven de vaste veiligheidscamera’s in het centrum van Heist-op-den-Berg? Die vraag stelde gemeenteraadslid Marcel Van Hoof (eta+) op de laatste raadszitting aan het lokaal bestuur. 

In april werd horecazaak Anna-Mit in de Bergstraat wederom het slachtoffer van vandalisme. Net als de zaakvoerders vindt Van Hoof dat het tijd wordt voor het installeren van vaste camera’s. “De mensen voelen zich niet meer veilig. Er is het vandalisme, maar ook de wagens die aan hoge snelheden door het centrum rijden”, aldus Van Hoof. 

Burgervader Luc Vleugels (CD&V) is niet per se tegen het idee van vaste camera’s, maar er zijn nog wel enkele vraagtekens. “We zijn deze piste al een ruimte tijd aan het bekijken, dat er nog geen camera’s zijn, is een gebrek aan rechtszekerheid. Hoe gaan we om met de beelden en wie neemt de verantwoordelijkheid voor de verwerking en het bewaren van de beelden? Sinds de GDPR-wetgeving en de aangepaste camerawet is er meer duidelijkheid. Dan moeten we ook nog bekijken of er financiële ruimte is. Voor het opslaan van beelden is er een zeer uitgebreide infrastructuur nodig, wat we alleen nog maar in de grotere steden zien. In realtime beelden bekijken is een andere mogelijkheid, maar zo’n permanentie is voor Heist niet haalbaar. We zullen ons onderzoek alvast verderzetten.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.