Moeder laat naam overleden zoon Demian tatoeëren op arm

De naam op de arm van Demians mama.
Foto RV De naam op de arm van Demians mama.
In grote sierlijke letters prijkt de naam van de jonge Demian Ver Elst (11) op de arm van zijn moeder Daisy Nys. Demian overleed in zijn slaap in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 mei in een jeugdherberg in Oostende.

De tiener was er op zeeklassen met het Instituut Mevrouw Govaerts uit Heist-op-den-Berg, en kreeg wellicht een epilepsieaanval.


"Demian zou dit gewéldig vinden: zijn naam voor altijd op mijn arm. Ik koos heel bewust voor mijn linkerarm -het dichtste bij mijn hart- én voor mijn onderarm in plaats van mijn schouder. Ik werk altijd met korte mouwen, dus heb zo de hele dag door zicht op Demians naam", zegt mama Daisy Nys. "Even twijfelde ik om ook de geboorte- en sterfdatum van mijn zoon te laten tatoeëren, maar ik wil me mijn kind liever levend herinneren."


De afscheidsplechtigheid van Demian Ver Elst vindt plaats op zaterdag 13 mei om 10 uur in de aula 'Karel' van uitvaartcentrum De Ryck, Werftsesteenweg 6 in Heist-op-den-Berg. Groeten kan gebeuren in het funerarium De Ryck op donderdag 11 mei van 18 tot 20 uur. (EDT)