Man zet foto van schoonzoon met blote billen op Facebook: 250 euro schadevergoeding

Een 62-jarige man uit Heist-op-den-Berg moet zijn schoonzoon een schadevergoeding betalen van 250 euro. De zestiger plaatste een foto van de man op Facebook, waarop te zien was hoe die zijn blote billen toonde in een discotheek.
Tim Van der Zeypen

Alles kaderde binnen een familieruzie die al enkele jaren bezig is. In 2016 plaatste de 62-jarige Heistenaar een foto van zijn schoonzoon op Facebook. “Geen gewone foto”, klonk het vorige maand op zitting. “Op die foto was te zien hoe de schoonzoon zijn blote billen liet zien in een discotheek.” Na vier uur werd de foto al verwijderd maar volgens de schoonzoon had de foto al heel wat schade veroorzaakt. “Mijn cliënt is voor schut gezet”, luidde het aan de zijde van de schoonzoon. “Ik heb nooit de intentie gehad om te schofferen”, repliceerde de 62-jarige. “Ik begrijp inmiddels wel dat ik misschien te ver ben gegaan en dat dit niet mocht. Maar eigenlijk wil ik vooral dat deze ruzie eindelijk stopt.”

Futiliteit

Het parket had heel wat moeite met het feit dat de zaak op zitting kwam. “Deze klacht is een futiliteit”, zei Mechels procureur Karel Berteloot. “Hier heeft een procureur, een onderzoeksrechter en de raadkamer zich mee moeten bezig houden, terwijl we echt wel andere dingen te doen hebben.” Het parket vroeg de vrijspraak, de verdediging ook. Na beraad ging de Mechelse rechter niet in op de vrijspraak. De zestiger werd schuldig bevonden maar kreeg geen straf. De rechter sprak een opschorting van straf uit. Dat betekent dat de man gedurende één jaar lang opgevolgd zal worden door het justitiehuis. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.