Lostraat krijgt verkeersplateau en nieuwe snelheidslimiet ter hoogte van nieuw zwembad

Verkeersbord 50 km
Kos Verkeersbord 50 km

Een deel van de Lostraat in Heist-op-den-Berg krijgt binnen enkele maanden een verkeersplateau. Het gaat om het stuk ter hoogte van het nieuwe zwembad, dat momenteel nog wordt gebouwd. Er zal op dit gedeelte ook een nieuwe snelheidslimiet komen. “Op 18 juni 2019 besliste het college om een verkeersplateau aan te leggen ter hoogte van de toegangsweg naar het nieuwe zwembad. Dit plateau moet bijdragen tot een snelheidsverlaging in een omgeving waar in de toekomst veel meer oversteekbewegingen zullen plaatsvinden en waar veel kinderen zich zullen verplaatsen. In overeenstemming daarmee beslist het college om een snelheidsregime van 50 kilometers per uur in te voeren in de Lostraat in het volledige deel tussen De Sporthal en de spoorweg. De nodige verkeersborden worden hiervoor geplaatst”, deelt het lokaal bestuur van Heist mee. De bouw van het verkeerplateau en de invoering van de snelheidsverlaging zijn gepland voor oktober 2019.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc busschots

    Ik zelf ben nog steeds aan het wachten op een zone 50 in de Paul van roosenbroekstraat die beloofd was ? Maar als zij (gemeente en gewest ) dan is dat direct geregeld raar.

  • annie laureys

    verkeersplateau , is goed , maar na deze is her volle gas , camera's zijn de beste oplossing , maar dan ook gebruiken , zo'n zouden en ook in de stationsstraat mogen komen , deze die meer als 50km/h. zou ik niet graag eten geven , plus het geluid van de uitlaat is een rage om het meeste geluid - auto / motors + brommers ,