Kindercarnaval druk bijgewoond

Marc Aerts
42 carnavalwagens reden afgelopen zaterdag door de straten van Schriek. De 52 speelkaarten deden echter niet mee aan de stoet.

Eerder probeerde de organisatie een traditie uit de jaren 80 opnieuw in het leven roepen. Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van de Schriekse scholen namen toen deel aan de stoet in speelkaartenkostuums. Dit jaar werd er opnieuw een oproep gelanceerd. Alleen vreesde de organisatie vanaf het begin al dat het niet zou lukken. "Er zitten te weinig kinderen in de scholen en dan nog zijn er kinderen die liever langs de kant staan te kijken dan dat ze zelf willen meestappen", klonk het.


Het vermoeden werd uiteindelijk waarheid. Wie wel meedeed aan de carnavalsstoet was de landelijke gilde van Schriek. Zij reden uit met zelfgemaakte bussen van De Lijn als reactie op de idee van De Lijn om bussen van Antwerpen naar Heist-op-den-Berg te verrassen omdat ze daar door de invoering van de lage-emissiezone niet meer mochten rijden. Ondanks het sombere weer, trok de 45ste kindercarnavalsstoet opnieuw heel wat volk. Langs de straten in het centrum van Schriek stonden de toeschouwers zelfs in de dubbele rijen langs het parcours. Net zoals andere jaren werd opnieuw heel wat snoep en knuffelbeertjes uitgedeeld. Ook de confetti vloeide rijkelijk. Dit jaar werd er overigens niet enkel snoep uitgedeeld. Kinderen langs het parcours kregen dit jaar ook appels en yoghurt.


Op sommige plaatsen langs het parcours werd aan veiligheid gedacht. Zo werd in de Leo Kempenaersstraat een container geplaatst die auto's uit het centrum moest houden. (TVDZM)

42 carnaval wagens namen deel aan het Schriekse kindercarnaval .
Marc Aerts 42 carnaval wagens namen deel aan het Schriekse kindercarnaval .
Marc Aerts