Karateka's trainen met turners

Leden van turnkring Arduas helpen een karateka over het paard.
Foto David Legreve Leden van turnkring Arduas helpen een karateka over het paard.

Twintig jeugdleden van de Karate Jutsu school Shaolin Dojo trainden gisteren mee met Turnkring Arduas. De twee Heistse sportverenigingen, die beide trainen in De Sporthal, willen zo elkaars sport en werking leren kennen.


Binnenkort trainen de jongste leden van Arduas mee met de karateka's. "Aanleiding van deze samenwerking was het subsidiebeleid, waarbij sportverenigingen die aan een kruisbestuiving doen een bedrag kunnen ontvangen. Maar laat het duidelijk zijn: een subsidie is mooi meegenomen, maar we doen dit vooral omdat het van onschatbare waarde is en het voor onze leden leuk is", zegt Mario Michiels, sensei van Shaolin Dojo.


"Je merkt dat er toch wel wat raakvlakken zijn tussen onze sporttakken. In beide sporten wordt het volledige lichaam getraind en worden er valtechnieken aangeleerd. Voor de trainers is het dan ook interessant om te zien hoe ze in de andere vereniging trainen op lenigheid en kracht. Daarnaast kunnen we ook leren uit elkaars omkadering en ideeën, bijvoorbeeld op het vlak van vrijwilligerswerking", vervolgt Michiels. (AVH)