Kapper wordt koppelaar

DIMITRI BELMANS ORGANISEERT EERSTE SPEEDDATE IN GEMEENTE

Organisatoren Dimitri Belmans en Lisa Vloeberghs.
Foto Marc Aerts Organisatoren Dimitri Belmans en Lisa Vloeberghs.
Samen met korfbalclub Joki uit Itegem organiseert de Heistse kapper Dimitri Belmans (40) op 10 november een speeddate. Dimitri, trainer-speler bij de club, kruipt wel eens vaker in de rol van cupido, en niet zonder succes. "De liefde en relaties komen in het kapsalon vaak ter sprake", aldus Dimitri.

Bij een speeddate krijg je enkele minuten de tijd om een babbeltje te slaan met jouw date, waarna je doorschuift naar de volgende persoon, een snelle manier om nieuwe vrijgezellen te leren kennen. Het concept is niet onbekend in de steden, maar in Heist is het nog lang niet ingeburgerd. Op donderdag 10 november introduceren de korfballers van Joki het speeddaten in de gemeente. "We zochten iets origineels om ten voordele van onze club te organiseren. Aangezien ik in mijn kapsalon geregeld met vrijgezellen te maken heb, leek het me geen slecht idee om hier in Heist een speeddate te organiseren", vertelt Dimitri, zaakvoerder van kapperszaak R.L. Artistic Haircare. "Als kapper ben je toch een beetje een vertrouwenspersoon. De liefde en relaties komen hier vaak ter sprake. Voor sommige mensen is een partner vinden niet altijd zo makkelijk. De tijd van het uitgaan heb je achter de rug en je bent geen caféganger of je zit thuis met kinderen. Dat maakt het concept van speeddaten zo interessant. Je doet een babbeltje met iedereen en je weet dat ze vrijgezel zijn. Voor mensen uit onze regio is het bovendien ook fijn dat ze niet naar Mechelen of Antwerpen hoeven te rijden voor een speeddate."


Dimitri heeft kennis ter zake, want mensen koppelen is iets wat hij graag doet. "Ik vind het leuk om een ander gelukkig te zien. Wanneer vrienden geen relatie hebben, probeer ik hem of haar in contact te brengen met iemand met wie het zou kunnen klikken. Daar zijn al enkele succesvolle dates en relaties uit voortgekomen. Eén koppel is ondertussen getrouwd."

Vragenlijst

De locatie van de eerste editie van de Heistse speeddate wordt later bekendgemaakt, wanneer de club meer zicht heeft op het aantal deelnemers. Vrijgezellen kunnen zich nog tot 27 oktober aanmelden. "Wie zich inschrijft voor de Heistse speeddate, krijgt van ons een vragenlijst doorgestuurd. We willen natuurlijk de leeftijd van onze deelnemers weten en in welke leeftijdscategorie ze op zoek zijn. Voor deze eerste keer houden we het op speeddate voor hetero's", legt Dimitri uit. "Tot nu toe zitten we al aan meer dan 50 deelnemers. Aangezien de inschrijvingen voor de speeddate blijven toestromen, gaan we weldra moeten stoppen met de inschrijvingen voor vrouwen. We zoeken vooral nog mannen, voornamelijk tussen de 40 en 55 jaar, maar andere leeftijden zijn ook nog steeds welkom. Als er een koppel uit onze speeddate komt, is dat natuurlijk schitterend, maar eigenlijk is het allerbelangrijkste dat iedereen een fijne romantische avond heeft gehad."


Inschrijven via heistspeeddate@ gmail.com. Kostprijs is 15 euro, inclusief twee drankjes.