Jongen en meisje in Zwitserland gered door noodsignaal

Reddingswerkers in Zwitserland hebben een jongen en een meisje uit Heist-op-den-Berg kunnen redden nadat ze tijdens een trektocht verloren waren gelopen. De redding kon gebeuren dankzij een snelle samenwerking tussen de Zwitsers en de Belgische en lokale politie van Heist-op-den-Berg. Beiden stellen het goed.

Zowel de jongen als meisje vertrokken vermoedelijk maandag al op een trektocht door het bergachtige landschap in Schwanden. Het grootste dorp in het Zwitserse kanton Glarus. Gaandeweg kwamen ze in de problemen. Naar verluidt raakten ze de weg kwijt en konden ze niet meer terug.

Telefoon

Uiteindelijk kon het meisje, een jonge twintiger uit Heist-op-den-Berg, een noodsignaal verspreiden met haar telefoon. Dat signaal werd opgevangen door de politie in Schwanden. Omdat het telefoonnummer waarmee het noodsignaal werd verspreid van Belgische oorsprong was, nam de Zwitserse politie contact op met hun Belgische collega's. Agenten van de Federale Politie in België gingen vervolgens op zoek naar de eigenaar van het telefoonnummer en kwamen zo terecht bij een inwoonster van Heist-op-den-Berg. "De lokale politie werd ingelicht en zocht de familie van het meisje op. Zij werden in de loop van maandagavond op de hoogte gebracht", luidt het.

Gericht gezocht

De familie wist van hun trektocht en wist ook waar ze zich ongeveer bevonden. Hierdoor kon de lokale politie van Heist-op-den-Berg zijn collega's uit Zwitserland perfect assisteren in hunzoekactie. Reddingsdiensten in Schwanden gingen gericht op zoek. Naar verluidt werd er tijdens de zoektocht ook een helikopter ingezet. Al vrij snel konden ze zowel de jongen als het meisje - buiten enkele onderkoelingsverschijnselen - in goede gezondheid terugvinden. Ze hadden zich verscholen in hun tentje. (TVDZM)