Inwoners Itegem wandelen vernieuwde dorpscentrum in

Met de fanfare KF De Eendracht voorop, openden de inwoners en verenigingen van Itegem (Heist-op-den-Berg) zaterdagmiddag hun volledig vernieuwde dorpscentrum.

In stoet stapten ze van de basisschool in de Schoolstraat naar het Sint-Guibertusplein. Daar werd officieel het lint geknipt, en was het hoog tijd voor een hapje en een drankje. Met die traktatie bedankte het gemeentebestuur - samen met de verenigingen en handelaars - de inwoners van Itegem voor het jarenlange geduld. De werken brachten immers heel wat hinder - modder, stof en omleidingen - voor de bewoners en handelaars met zich mee. In tegenstelling tot andere werven, waar werken vaak vertraging oplopen, was de klus in Itegem trouwens 6 maanden eerder dan gepland geklaard.


De weg- en rioleringswerken in Itegem gingen in september 2015 van start, en verliep in verschillende fasen. De herinrichting van het centrum moest het geheel meteen veiliger maken voor de zwakke weggebruiker, de snelheid van de wagens naar beneden halen, en voldoende groen en parkeerplaatsen creeren. (EDT)