Heist Loopt wijzigt parcours: “Bergop in plaats van Oude Godstraat en Herentalsesteenweg”

Heist Loopt
Het parcours van Heist Loopt, dat op 25 augustus zal plaatsvinden in het centrum van Heist-op-den-Berg, is dit jaar gewijzigd. Aan de cafés aan de voet van de berg lopen deelnemers niet langer meer richting Herentalsesteenweg, langs de Oude Godstraat, maar zetten ze vanuit de Bergstraat meteen koers via de Bergop richting het Kerkplein. 

“Het rondje langs de Herentalsesteenweg willen we al een hele poos aanpassen. Dit stuk kan niet autovrij gemaakt worden en is het minst leuke stuk van het parcours. Na dit stuk is er de Kloosterstraat, met een stevig klimpercentage op kasseistenen. Daarom hebben we, ook na wat fysieke testen, besloten het toch aan te passen”, zegt Gert Vercammen van de organisatie. “We weten dat de Bergop een stevig klimstuk is, maar onze testen hebben het uiteindelijk niet als moeilijker ervaren. Integendeel, het is een stukje minder lang omhoog. Ook qua animatiewaarde is  het leuker; de terrassen zullen een goed en aangenaam zicht hebben op de deelnemers en voor de deelnemers zelf is het ook een meerwaarde.” 

Op het einde van het parcours is er nog een kleine wijziging en zullen deelnemers iets langer in de Neerweg moeten lopen. “Het is best mogelijk dat we nog een 200 meter zullen bijmaken, en dat zal waarschijnlijk ook in de Neerweg zijn”, klinkt het. De inschrijvingen van het loopevenement zijn ondertussen gestart. Meer informatie en inschrijven via www.heistlooptenzingt.be/inschrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.