Heemeryck en Laurens podiumkandidaten op PK

Veldlopen

Triatleet Pieter Heemeryck en duatleet Glen Laurens gaven de voorbije weken een sterke indruk in de veldlopen. Op het PK cross horen de twee kopmannen van Ac Hulshout tot het grote kransje van podiumkandidaten.


In de cross van Bornem op 22 januari pakte Pieter Heemeryck de derde plaats. De voorbije jaren was hij een vaste klant op het podium van het PK. "Twee jaar geleden in Duffel en drie jaar geleden in Hulshout won ik al eens op het PK en vorig jaar werd ik tweede", herinnert Heemeryck zich. "Maar wil ik echt een kans maken op het PK, zou het parcours er wat modderiger moeten bijliggen. Snelle crossen liggen me niet."


Zijn clubgenoot van Ac Hulshout, Glen Laurens, won op 22 januari dan weer met grote voorsprong de cross in Geel. Ook hij zit in goeie vorm. "De conditie zit zeker wel goed. Maar ik heb er niet meteen de ambitie om op het PK te winnen" houdt hij de druk af. "Ik weet ook niet hoe de concurrentie zit en wie er zal deelnemen", aldus de Booischottenaar, die in het verleden al vaak het podium haalde op het PK cross. (BSE)