Gemeente wil tonnagebeperking in Kleine Steenweg

De gemeente Heist-op-den-Berg wil zwaar vrachtverkeer uit de Kleine Steenweg in Booischot verbannen. In het voorjaar van 2018 zou de maatregel worden doorgevoerd.

"De Kleine Steenweg krijgt een tonnagebeperking van 5,5 ton. Zo vermijden we zwaar verkeer in de straat en ontlasten we onze dorpskernen van vrachtwagens", deelde schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) eerder mee. De schepen verwijst naar de herinrichting van buurgemeente Hulshout, die de verkeersdoorstroming richting Booischot zou vergemakkelijken.


Philip Vanhelmont van oppositiepartij N-VA en bewoner van de straat stelt zich vragen. "Het is hypocriet om gedurende vele jaren vergunningen af te leveren zodat transportfirma's zich in of rond dorpskernen kunnen vestigen en dan nadien te zeggen dat ze bepaalde wegen naar autosnelwegen niet meer mogen gebruiken. Als N-VA pleiten we voor een uitdoofscenario. Deze firma's moeten zich vestigen op terreinen naast grote N-wegen. Ons lijkt het beter een globaal mobiliteitsplan op te stellen. Tevens vragen wij ons af in hoeverre een tonnagebeperking zin heeft zonder controles." (AVH)