Gemeente start met online meldpunt voor mishandelde of verwaarloosde dieren

foto Legrève
Het gemeentebestuur is met een online meldpunt voor mishandelde dieren gestart. Via de gemeentelijke website kan je voortaan een melding maken van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt. 

“Dieren liggen vele mensen nauw aan het hart. Daarom werd in onze gemeente een meldpunt voor dierenwelzijn opgestart. Op www.heist-op-den-berg.be/meldpunt vind je via ‘een melding waarvoor de gemeente kan tussenkomen’ het thema ‘Dierenwelzijn’”, deelt schepen van Dierenwelzijn Kathleen Vantyghem (N-VA) mee. “Heb je hier een melding over, vul dan het meldingsformulier in met alle relevante informatie, eventuele foto’s en de locatie waar je het probleem hebt vastgesteld. De betrokken teams contacteren dan de lokale politie om de zaak verder af te handelen.” Eerder werden er in Heist-op-den-Berg huisdierstickers gelanceerd, stickers die hulpdiensten in een noodsituatie waarschuwen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst. De gemeente lanceert ook een oproep aan eigenaars van katten om hun dier te laten steriliseren of castreren. 

Het meldpunt is te bereiken via deze link
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.