Fanfare Sint Jansvrienden herdenkt einde oorlog met spektakelconcert

K.F. Sint Jansvrienden uit Wiekevorst.
K.F. Sint Jansvrienden K.F. Sint Jansvrienden uit Wiekevorst.
In het kader van de herdenking van het einde van WO1 brengen dirigent Kristof Falise en de muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden uit Wiekevorst op 9 november  het totaalspektakel ‘Engelenburcht – Hartslag van een dorp in 1914’ in CC Zwaneberg.

In de 75 minuten durende voorstelling kruipen meerdere vertellers in de huid van verschillende personages. “Ze vertellen de geschiedenis gezien door de ogen van de mensen die er deel van uitmaakten. Daarnaast wordt de schrijnende getuigenis van een vluchteling anno 2018 verteld. De verwijzing naar de huidige vluchtelingenproblematiek maakt pijnlijk duidelijk dat na 100 jaar dit verhaal nog steeds brandend actueel is”, deelt voorzitter van de fanfare Luc Van De Sande mee. De muzikanten worden voor de gelegenheid aangevuld met vertellers uit de Heistse Academie voor Muziek, Woord en Dans. In de Velodroom is doorlopend de tentoonstelling ‘WO-1 in Groot Heist’ te bezichtigen met unieke foto’s die beschikbaar zijn gesteld door de geschiedkundige vorser Paul Van Hove. Kaarten kosten 12 euro en zijn beschikbaar bij de muzikanten of via guido.milis@hotmail.com. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.