Familie van vermoorde Shashia raakt huis dan toch niet kwijt: “Opbrengst benefiet gaat naar goede doelen”

Peggy, meter van Shashi, organiseert een benefiet voor enkele goede doelen.
David Legreve Peggy, meter van Shashi, organiseert een benefiet voor enkele goede doelen.
De familie van de vermoorde Shashia Moreau (20 jaar) uit Heist-op-den-Berg zal dan toch haar huis niet kwijtspelen. Na het faillissement van binnenspeeltuin De Monty in Heist zag het er naar uit dat de familie haar huis zou kwijtspelen, maar het probleem werd ondertussen opgelost. De opbrengst van de geplande benefiet voor de familie gaat naar twee goede doelen.

Shashia trok in februari 2017 richting Antwerpen om Pokémon-figuurtjes te gaan ruilen met John V.d.B.. Het lichaam van Shashia zou later teruggevonden worden in de kleine binnentuin van V.d.B. in de Antwerpse Van Straelenstraat. De moeder en stiefvader van Shashia stopten niet lang na de moord op Shashia met hun binnenspeeltuin De Monty in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. De overnemers van die zaak gingen echter failliet, waardoor de familie in de problemen kwam. “De bank kwam bij de familie van Shashia naar geld vragen, omdat zij nog borg stond voor een lening voor de zaak. Dat geld konden de familieleden niet meteen ophoesten en ze dreigden hun huis kwijt te spelen”, vertelt meter van Shashia Peggy Goyvaerts. “We hebben nog geprobeerd om veel centen in het bakje te krijgen met de verkoop van koekjes en wafels. Dat bracht ons wel iets op, maar uiteraard niet voldoende om het huis te kunnen redden. Gelukkig is het probleem nu opgelost.”

Andere bank

De familie ging namelijk bij een andere bank aankloppen. “Bij die nieuwe bank is er een nieuwe lening afgesloten. Deze keer is er geen borgstelling opgenomen”, klinkt het. “Voor de familie is dit een zorg minder. De moordzaak rond verdachte V.d.B. komt vanaf 18 oktober voor het hof van assisen in Antwerpen. Het zijn zware tijden voor de familie. Het probleem met het huis konden ze er echt niet bijnemen.”

De slaapkamer van Shashia, die in 2017 werd vermoord
rv De slaapkamer van Shashia, die in 2017 werd vermoord

Shashia was een dierenliefhebber. De opbrengst van de benefiet gaat naar vogelopvang VOC Neteland en naar dierenopvang Balkenende

Peggy Goyvaerts, de meter van Shashia

“Het huis is gered, maar de geplande benefiet die we gingen organiseren voor de familie zal nog wel plaatsvinden. De organisatie was al vergevorderd en verschillende artiesten hadden hun komst al bevestigd. In samenspraak met de familie hebben we daarom besloten om de benefiet nog te organiseren, dit ter ere van Shashia”, legt Peggy uit. “De opbrengst van de benefiet gaat niet naar de familie, wel naar twee goede doelen die Shashia nauw aan het hart lagen. Shashia was een dierenliefhebber en studeerde voor dierenverzorgster. Daarom hebben wij gekozen voor vogelopvang VOC Neteland uit Herenthout en dierenopvang Balkenende uit Itegem.” 

Benefiet op 5 oktober

De Benefiet vindt plaats op 5 oktober in de parochiezaal van Beerzel. Vanaf 19 uur treedt een tiental artiesten op. Tussen 11.30 en 19 uur wordt er spaghetti geserveerd. Reserveren voor de spaghettislag is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dat kan via goyvaertspeggy1@gmail.com. De toegangsprijs voor de optredens, van onder andere Steve Tielens en De Pitaboys, bedraagt 10 euro.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wesley Kenis

    Vooral triestig dat een dode nog steeds borgvkan staan voor een zaak die ondertussen verkocht is..kunnen de ouders van sashia er aan doen datvde nieuwe eigenaars idioten zijn...gewoonweg schandalig. Maarja ik ben dan ook maar een mestkever zeker, wat weet ik nu van "gezond verstand"....

  • laurent remy

    zouden dat geld beter doneren aan dat zieke kindje uit heist dat 182 000 euro nodig heeft. Leven van een kleuter heeft toch voorrang op een dierenopvang mijn insziens