Erevoorzitter K.F. Sint Jansvrienden Gaby Mols overleden. “Wij bouwen haar levenswerk verder uit”

Gaby Mols, ere-voorzitter K.F. Sint Jansvrienden Wiekevorst
Leen Campi Gaby Mols, ere-voorzitter K.F. Sint Jansvrienden Wiekevorst
Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden uit Wiekevorst rouwt om het heengaan van Gaby Mols. De erevoorzitter overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd en was tot twee maanden geleden nog actief bij de vereniging. “Decennialang was zij een van de steunpilaren van onze fanfare.”

Gaby was al zestig jaar actief bij de Sint-Jansvrienden. Ze begon op haar 14 jaar in de operettekring. Nadat de operette-traditie abrupt tot een einde kwam na het afbranden van het lokaal, startten onder haar impuls in 1983 toneelopvoeringen. In 2000 nam ze het voorzitterschap over van haar broer Don.

“Een nieuwe tegenslag volgde in 2005, toen plots het huurcontract van ons lokaal werd opgezegd. Toen zorgde zij door haar enorme gedrevenheid en onvermoeibare energie voor een mooi  vervolg. Dankzij haar hebben wij nu een hypermoderne zaal met industriële keuken”, zegt voorzitter Luc Van de Sande.

In 2015 leverde haar inzet haar en haar broer de ‘Grote verdienste’ van de gemeente Heist-op-den-Berg op. “Wij blijven Gaby herinneren als de eeuwige optimiste die de gouden gave had om mensen samen te brengen. Wij zullen er alles aan doen om haar levenswerk ‘de fanfare’ in stand te houden en verder uit te bouwen.”

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 14 september om 10 uur plaats in de parochiekerk van St.-Jan-Baptist in Wiekevorst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.