Ene wagen garage in gekatapulteerd, andere belandt tegen gevel: “Weeral”

Twee wagens knalden op elkaar op het kruispunt van de Schaliënhoevestraat en de Heistsehoekstraat in Heist-op-den-Berg. Een wagen belandde tegen de gevel, de andere reed de garage 'binnen'.
RV Twee wagens knalden op elkaar op het kruispunt van de Schaliënhoevestraat en de Heistsehoekstraat in Heist-op-den-Berg. Een wagen belandde tegen de gevel, de andere reed de garage 'binnen'.
Zaterdag knalden twee wagens op elkaar op het kruispunt van de Schaliënhoevestraat en de Heistsehoekstraat in Heist-op-den-Berg. Een van de wagens werd een garage in gekatapulteerd. “We beginnen het gewoon te worden”, zuchten bewoners Louis Mergaerts en Maria Bastaens.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag. “Ik zat bij de kapper toen ik telefoon kreeg van de buurman. ‘Niet verschieten over wat ik ga zeggen, maar het is een ravage bij jullie op den hof’, zei hij”, vertelt Maria.

En dat bleek ook bij aankomst van het echtpaar. Een wagen belandde door de klap tegen hun gevel, gelukkig zonder schade aan te richten, de andere vloog dwars door de tuinpoort los de garage binnen. Overal lagen brokstukken.

Te snel

Het was schrikken voor de bewoners, en tegelijk ook niet. “Al drie keer belandde aan auto tegen de tuinpoort, en hier kan je zien waar een bestuurder de gevel indeukte. Ze rijden hier veel te snel, maar de politie komt niet controleren”, zegt Louis.

De twee voertuigen zijn total loss, de brandweer moest de garage stutten. “De deuren en een poort zijn stuk, de betonnen palen gekraakt. De schade is groot. Al een geluk dat er geen gewonden vielen.”

Maria Bastaens en Louis Mergaerts bij de aangerichte schade aan hun garage.
Wannes Vansina Maria Bastaens en Louis Mergaerts bij de aangerichte schade aan hun garage.
Twee wagens knalden op elkaar op het kruispunt van de Schaliënhoevestraat en de Heistsehoekstraat in Heist-op-den-Berg. Een wagen belandde tegen de gevel, de andere reed de garage 'binnen'.
RV Twee wagens knalden op elkaar op het kruispunt van de Schaliënhoevestraat en de Heistsehoekstraat in Heist-op-den-Berg. Een wagen belandde tegen de gevel, de andere reed de garage 'binnen'.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • karl van dyck

    Is weer zo een uithoekje waar geen politiekers wonen. En dan laten ze daar maar begaan. Vrachtwagens van verschillende bedrijven ,transport,afbraak noem maar op die daar gevestigd zijn rijden daar banen stuk,huizen scheuren. En de eigenaars van deze bedrijven sponsoren op legale wijze de politiek in de regio en knijpen zo een oogje dicht.En niet te vergeten,de eigenaars wonen ergens rustig op een groot stuk grond waar geen transportverkeer komt of mag komen. Wie is er nu de slimste.

  • Pierre Demeyer

    Moet je de Leopoldlei bij nacht is kijken wat voor snelheden ze hier doen steeds dezelfde auto !!!

  • annie laureys

    Hoogdringende snelheidscontrole invoeren ,Heist is een autostrade , zelfs in de Bergstraat de Stationsstraat en de spoorwegstraat worden er hoge snelheden gereden , er wordt niets aan gedaan ,