CC Zwaneberg organiseert festival voor personen met beperking

1ste editie Festival Special lokt een 300-tal bezoekers

Rocken tijdens het optreden van The Kids was toegelaten
David Legreve Rocken tijdens het optreden van The Kids was toegelaten
Cultuurcentrum Zwaneberg organiseerde vandaag een eerste editie van Festival Special, een festival dat zich voornamelijk richt op mensen met een beperking. Naast optredens op het buiten- en binnenpodium, was er ook animatie voorzien en konden bezoekers deelnemen aan workshops. Het concept, inclusief de naam, kwam overgewaaid uit Geel.

“Festival Special is al enkele jaren een succesformule bij de collega’s van Cultuurcentrum De Werft. In Geel had men een halfjaar voor het festival al 600 tickets aan de man gebracht, goed voor een uitverkochte editie. Volgens De Werft waren er hier ook zorginstellingen vragende partij voor dergelijk festival. Het is op hun aangeven dat we vandaag een tweede festivaldag van Festival Special organiseren. De eerste festivaldag vond vorige week plaats in Geel”, leggen Jan Bourgeois en Ruth Van Tendeloo van CC Zwaneberg uit.

In Heist stonden onder andere The Kids, Band of Musos en de lokale helen van pIEp.KLEIN op het podium. Wie geen trek had in muziek kon onder andere deelnemen aan een sessie lasershooting, kon poseren voor de fotobooth of kon een neptattoo laten zetten. “Deze eerste editie telde zo’n 300 inschrijvingen, daarnaast werden er ook nog dagtickets verkocht. Iedereen is heel positief over het festival en je merkt dat bezoekers meteen de sfeer te pakken hadden. Een regenvlaag zorgde even voor een kleine domper, maar dat kon de pret niet drukken.” Toch is het nog niet zeker of Festival Special ook in Heist-op-den-Berg een jaarlijkse traditie wordt. “Laat ons eerst deze eerste editie evalueren”, klinkt het. 

Een festivalplaatje vastleggen kon bij de fotobooth
David Legreve Een festivalplaatje vastleggen kon bij de fotobooth
De fotobooth was populair bij de bezoekers
David Legreve De fotobooth was populair bij de bezoekers
Bezoekers konden ook even bij de kapper langs
David Legreve Bezoekers konden ook even bij de kapper langs
Rocken tijdens het optreden van The Kids was toegelaten
David Legreve Rocken tijdens het optreden van The Kids was toegelaten
Deze dame krijgt een neptattoo op de hand
David Legreve Deze dame krijgt een neptattoo op de handReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.