Buikgriep slaat toe in basisschool, directie waarschuwt ouders

De basisschool van Hallaar in de L. Carréstraat
Google Maps De basisschool van Hallaar in de L. Carréstraat
Een groot aantal kinderen van de basisschool van Hallaar kampen dezer dagen met maag- en darmproblemen. De directie van de school verwittigde de ouders, onder andere via sociale media, en deed een melding bij het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Vermoedelijk gaat het om een buikgriep veroorzaakt door het norovirus. 

De medisch coördinator van het CLB nam contact op met de arts infectiebestrijding van het agentschap Zorg & Gezondheid. In overleg werd er een infobrief met richtlijnen voor al de ouders opgesteld, die de directie in het weekend plaatste op Facebook. Het CLB verspreidde ook de infobrief naar al de huisartsen van Heist-op-den-Berg. “Het norovirus is een virus dat zich zeer snel verspreidt op plaatsen waar mensen in groep met elkaar samenleven: kinderdagverblijven, scholen, rusthuizen, maar ook jeugdkampen of gezinnen. Gezien de hoge graad van besmettelijkheid blijven kinderen met diarree best thuis totdat ze weer vaste stoelgang hebben”, deelde de directie mee, samen met enkele preventieve maatregelen. Het virus verspreidt zich via stoelgang-hand-contact of via braaksel besmette materialen. “Er is geen reden tot ongerustheid , doch aan iedereen, ook aan de school, wordt gevraagd de hygiëne goed op te volgen”, klinkt het nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.