Brasserie Neleshoeve failliet

ZAAKVOERDER ZET GEBOUW NA 25 JAAR TE KOOP

De Neleshoeve ligt in de Orshagenstraat.
Foto David Legreve De Neleshoeve ligt in de Orshagenstraat.
Na 25 jaar is het doek gevallen over taverne-brasserie Neleshoeve in de Orshagenstraat. Zaakvoerder Chris Narinx kon de kosten die gepaard gingen met de zaak niet langer de baas. De eigenaar en verhuurder van het pand heeft het gebouw te koop gezet.

Bij taverne-brasserie Neleshoeve, op een boogscheut van de oefenterreinen van KSK Heist en het Hof Van Riemen, kon je een kwarteeuw lang genieten van een spareribs, mosselen en een fris pintje op het terras, maar daar komt nu een einde aan. De rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Mechelen, opende op 27 maart het faillissement van Neleshoeve. De horecazaak was toen al een maand gesloten. De oorzaak van het faillissement ligt bij de huur- en personeelskosten, die voor uitbater Chris Narinx te duur werden. "Het was voor mij niet meer haalbaar om Neleshoeve te runnen. Om het simpel te stellen: het kostte me allemaal te veel. De verhuurder trok de huurprijs omhoog en ook de personeelskosten waren gestegen. Samen met de witte kassa betekende dit de doodsteek", legt Narinx uit.

Overnemer

Door de rechtbank werd de Heistse advocate Kristin Verhaegen aangeduid om als curator het faillissement in goede banen te leiden. "Het pand staat te koop en we hopen via de curator iemand te vinden die het pand als taverne wil overnemen. Al houden we alle mogelijke pistes open. Neleshoeve is bekend in de streek en ligt op een rustige groene locatie. Troeven die hopelijk wat interesse zullen teweegbrengen bij kandidaat-overnemers", zegt eigenaar van het pand René Lambrechts, die destijds Neleshoeve oprichtte in zijn ouderlijk huis.


"Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt, 25 jaar om precies te zijn. Na zaken in Boechout, Breendonk en Itegem kwam ik in de Neleshoeve terecht. Zestien jaar lang heb ik het met veel plezier gedaan en nu moet ik met spijt in het hart afscheid nemen", vertelt Narinx. "Het is heel jammer, maar ik kon niet anders dan in faling gaan. Waar mijn toekomst ligt? Deze week word ik er 68. Ik ga nu pensioen. Mijn dank aan alle trouwe klanten die ik al die jaren over de vloer kreeg."