Bewoners Heist-Goor vragen aanpak site achter kerk

Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.
Marc Aerts Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.
De inwoners van Heist-Goor hebben zondag het participatietraject ‘Veerkrachtige Dorpen’ feestelijk afgesloten. Hun belangrijkste vraag: een masterplan voor de site achter de kerk.

Veerkrachtige dorpen is een participatieproject van de provincie Antwerpen, de gemeente Heist-op-den-Berg, Innovatiesteunpunt en RURANT dat eerder plaatsvond in Schriek en Booischot. De bewoners maakten een dorpskarakterschets en een toekomstvisie.

“De actie die het meest naar voren kwam, was de opmaak van een masterplan voor de hele zone achter de kerk met onder meer het oude schooltje, het oud-voetbalveldje en het parkje”, zegt procesbegeleider Davy Sterkens. Er zouden bijvoorbeeld een gemeenschapshuis, een picknickweide, een horecafunctie en trapweide kunnen komen.

Volgens schepen voor Participatie en Leefbare dorpskernen Kathleen Vantyghem (N-VA) stond het masterplan niet meteen op de agenda. “Maar we zouden dat naar voren kunnen schuiven”, zegt ze.

Busverbinding

Met andere vragen is het gemeentebestuur al wel bezig, zoals mobiliteit. “We zijn aan een busverbinding met het centrum aan het werken en hebben goede hoop.”

Het traject leverde een boekje op van 184 bladzijden. “In de toekomst kunnen onze diensten daar naar teruggrijpen om bijvoorbeeld bij herinrichtingsplannen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de visie van de bewoners”, aldus de schepen.

Eendjes

De voorstelling van het participatieproject ging gepaard met de realisatie van enkele kleinere voorstellen, zoals de organisatie van een nieuwjaarsreceptie en de bedeling van een Goorse winkeltas en lichtgevende eendjes voor op de fietsen van kinderen.

Davy Sterkens en Tessy Gorris van het participatietraject tonen wat de inwoners krijgen.
Marc Aerts Davy Sterkens en Tessy Gorris van het participatietraject tonen wat de inwoners krijgen.
Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.
Marc Aerts Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie.
Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie, mét vuuract.
Marc Aerts Het participatieproject werd afgesloten met een nieuwjaarsreceptie, mét vuuract.