Betalend parkeren aan station Heist niet aan de orde

De grote parking aan het station van Heist
Google Maps De grote parking aan het station van Heist
Er zijn nog geen plannen om het parkeren aan het station van Heist-op-den-Berg betalend te maken.

Het onderwerp kwam ter sprake tijdens de gemeenteraadszitting van dinsdagavond, waar oppositiepartij ETA+ het op de agenda had geplaatst. De partij verwees naar Aarschot, waar ze in maart de parking aan het stationsgebouw betalend hebben gemaakt. Raadslid Jan Baestaens (ETA+) vroeg zich af of er gesprekken zijn tussen NMBS en het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg. “NMBS heeft zo’n zes jaar geleden de piste van betalend parkeren aan het stationsgebouw van Heist-op-den-Berg onderzocht, maar daarna is er niets ondernemen. De situatie in Aarschot is anders dan die in Heist-op-den-Berg. Het centrum van Heist-op-den-Berg heeft geen betalend parkeerbeleid en de parkings aan het station liggen ook verspreid, waardoor een betaalparking moeilijker te realiseren is. Tot op heden hebben wij met NMBS geen gesprekken gehad in die richting”, aldus schepen van Lokale Mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA). 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • bob jansens

    de NMBS besteelt de Heistenaren die per trein naar Brussel willen sporen al voldoende: effectieve afstand Heist - Brussel zo'n 40km; maar NMBS rekent er wel 56 aan.