Basisschool De Hei krijgt dan toch nieuwbouw

De gemeentelijke basisschool De Hei krijgt een nieuwbouw als uitbreiding van de huidige schoolgebouwen, dat werd gisteren tijdens de collegezitting beslist.

In maart bedankte het gemeentebestuur de architect en aannemer van de bouw van een extra verdiep voor De Hei voor bewezen diensten, nadat er stabiliteits- en vochtproblemen werden vastgesteld op de werf. Sindsdien liggen de bouwwerken aan de school stil.


"Op basis van de verslagen van onze diensten hebben we vandaag groen licht gegeven aan een nieuwbouw. We willen nu zo snel mogelijk aan de slag gaan", bevestigt onderwijsschepen Eric Verbist (CD&V). "Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) zou de bouw van een extra verdieping voor zeventig procent subsidiëren. We hebben nu opnieuw de bevestiging ontvangen dat we op een subsidie kunnen rekenen. Ik schat dat de nieuwbouw een kostprijs van zo'n één miljoen euro zal hebben, al moet je in deze fase nog voorzichtig zijn met bedragen."


Een nieuwbouw voor De Hei is waar Jan Baestaens van oppositiepartij E.T.A. al een tijd op hamert. Hij bracht het gisterenavond opnieuw ter sprake tijdens de gemeenteraad. Bij de schoolleiding worden de bouwplannen op gejuich onthaald. "Hier hadden we op gehoopt. Dat we nu langer met bouwwerken aan onze school zullen zitten, nemen we erbij. Liever langer wachten op iets fatsoenlijks, dan op korte termijn onze intrek nemen in iets dat van mindere kwaliteit is", aldus schoolhoofd van de Hei Rita Bogaerts. (AVH)