Atheneum Heist supportert voor
The Voice-kandidate Rune

Rune Van den Notelaer uit Heist-op-den-Berg neemt deel aan The Voice. Haar klasgenoten van het Atheneum steunen haar volop.
David Legreve Rune Van den Notelaer uit Heist-op-den-Berg neemt deel aan The Voice. Haar klasgenoten van het Atheneum steunen haar volop.
Met nog drie dagen te gaan tot de liveshows van ‘The Voice’, stijgt ook in het Atheneum Heist de spanning. Leerlingen Rune  Van den Notelaer (17) uit Schriek is immers één van de twaalf overgebleven kandidaten, ze maakt kans om op vrijdag 24 mei de nieuwe ‘Voice van Vlaanderen’ te worden. “Het is heerlijk om te zien hoe dit onzekere meisje helemaal openbloeit”, zegt directeur Jan Reymenants.

Atheneum Heist hangt dezer dagen vol posters en flyers, ook op sociale media is het een drukte van jewelste. De leerlingen supporteren voor Rune, laatstejaarsstudente in de richting Humane Wetenschappen. “We zijn enorm fier. We wisten allemaal dat Rune goed kan zingen, maar in het verleden was ze daar eerder onzeker en stil over. Hoe zelfzeker ze nu op het podium staat, is knap om te zien. Wat Rune nu meemaakt, is natuurlijk ook uniek, en we willen haar daarom goed mogelijk steunen”, zegt directeur Reymenants.

Lessen gemist

Haar deelname aan The Voice vraagt zowel van Rune als van onze school de nodige aanpassingen. Ze moest de voorbije weken erg veel repeteren en miste daarom verschillende lessen. Maar daar toont de school alle begrip voor. “Ons schoolteam heeft voor haar een individueel leertraject uitgestippeld. De toetsen waar ze wel en niet aan moest deelnemen werden opgelijst en haar leerstof werd bijgehouden. Als Rune in de wedstrijd blijft, zullen we ook haar planning voor de eindexamens bekijken. We zoeken samen oplossingen, zodat Rune zich volop op The Voice kan focussen. Kinderen met zo’n passie en talent, daar moét je als school voor supporteren”, besluit Reymenants. 

Hij roept dan ook iedereen op om op vrijdagavond 3 mei tijdens de uitzending van de liveshows op VTM voor Rune te stemmen. Dit kan door een sms met ‘RUNE’ te sturen naar 6677. Voor de liveshow van vrijdag kon de school geen kaarten meer bemachtigen. “Maar we spelen met het idee om één van de komende weken met onze schoolbus naar Lint te trekken om haar live aan te moedigen", geeft de directeur nog mee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.