ANPR-camera’s geplaatst maar trajectcontrole nog niet actief

ARCHIEF - ANPR-camera
David Legreve ARCHIEF - ANPR-camera
De buurtbewoners van de ‘s Herenweg in Itegem kaarten de onveilige verkeerssituatie in hun straat aan. Vorige week nog gebeurde er een ongeval met een autobus. Er werden eerder al ANPR-camera’s geplaatst, maar de beloofde trajectcontrole werkt nog steeds niet.

Vorige week donderdag week de chauffeur van een autobus van De Lijn van de rijbaan af en botste de bus tegen een betonnen elektriciteitspaal, een tuinomheining en kwam hij uiteindelijk tot stilstand tegen een boom in de voortuin van een woning. Gewonden vielen er niet maar de ravage was groot. De omstandigheden van het ongeval worden nog steeds uitgeklaard.

“Chauffeurs houden zich hier echt niet aan de maximum snelheid”, klonk het bij de buurtbewoners. “Veilig om te fietsen is het hier in ieder geval niet.” Toch plaatste de gemeente Heist-op-den-Berg eind vorig jaar ANPR-camera’s op de ’s Herenwag en waren er plannen voor een trajectcontrole. Hiermee wou de gemeente samen met de politie, de snelheidslimiet van zeventig kilometer per uur afdwingen.

Toch bleek na het ongeval dat de trajectcontrole nog steeds niet actief is. Wanneer deze in werking zal zijn, is voorlopig nog niet bekend maar de ANPR-camera’s werken volgens de lokale politiezone Heist-op-den-Berg al wel.