Afscheid van levensgenieter Jorik

VRIENDEN EN FAMILIE ZEGGEN SLACHTOFFER VAN DODELIJK ONGEVAL VAARWEL

In uitvaartcentrum De Ryck namen familie en vrienden gisteren afscheid van Jorik.
David Legreve In uitvaartcentrum De Ryck namen familie en vrienden gisteren afscheid van Jorik.
In uitvaartcentrum De Ryck werd gisterenmiddag afscheid genomen van de 24-jarige Jorik Verlinden. De Itegemnaar overleed vorige week vrijdag in een verkeersongeval op 200 meter van zijn huis in de Isschotweg. "Ik beloof het je, ik zie je ooit weer. Of zoals jij zou zeggen: tot de volgende", sprak Joriks vriendin Lore.

Naast een bekend gezicht in café Den Hoek, was Jorik ook actief als geluidsman bij een lokale toneelvereniging en speelde hij sinds dit seizoen bij voetbalclub Rode Ster Corsica. De twintiger was er duidelijk een graag geziene gast, want de aula Karel van uitvaartcentrum De Ryck was te klein voor de afscheidsplechtigheid. Familie en vrienden waren dan ook allemaal fel aangeslagen door het plotse overlijden van Jorik.

Jorik Verlinden.
David Legreve Jorik Verlinden.

Passie

"Het nieuws sloeg in als een bom", nam Joriks vriendin Lore het woord. "Als ik je in vijf woorden moet omschrijven dan zijn dat: vertrouwenspersoon, muziek, passie, humor en levensgenieter. Ik beloof het je, ooit zie ik je weer. Of zoals jij het zou zeggen: tot de volgende."


Levensgenieter, het woord zal tijdens de plechtigheid nog een paar keer vallen. Zijn familie en vrienden zullen hem vooral herinneren als een goedlachse jongeman die genoot van goed gezelschap en lekker eten en drinken. "Je had een aanstekelijke lach en je was een echte bourgondiër. Een pintje drinken op je vaste plaats aan de toog van Den Hoek of op een festival. Je deed niets liever." De jongens van De Nuttelozen van de Nacht, een band uit Berlaar-Heikant, brachten voor hun vriend en fan een prachtige versie van Clouseau's 'Afscheid van een Vriend', dat op applaus van de aanwezigen kon rekenen. Vooraan, tussen de vele bloemen, stonden Jorik's basgitaren en hing er een vlag van Inferno is Rising, de band waarin hij speelde. De afscheidsplechtigheid werd afgesloten met enkele metal klassiekers, waaronder 'Nothing Else Matters' van Metallica.