Acties voor kankerpatiëntje Mathis stopgezet, want immuuntherapie wordt toch terugbetaald

Peuter Mathis Geens uit Booischot.
Photo News Peuter Mathis Geens uit Booischot.
De inzamelingsacties voor Mathis Geens, de peuter uit Booischot die nood heeft aan een immuuntherapie, zijn stopgezet. Op woensdag raakte bekend dat de immuuntherapie voor Mathis, die 182.000 euro kost, toch volledig terugbetaald wordt. 

Woensdag maakte mama Annick Tielemans duidelijk dat ze tevreden is met het nieuws, maar nog wacht op een officieel schrijven. Dat kwam er nog niet. De initiatiefnemers achter de verschillende acties ten voordele van Mathis hebben wel de stekker uit hun inzamelingen getrokken. “De sms-actie lag al van maandag stil, toen er zich een technisch defect voordeed. Nu het duidelijk is dat de ouders van Mathis het geld terugbetaald krijgen, gaan wij niet langer op de deur van de operator kloppen om het defect te herstellen. De actie heeft geen zin meer”, reageert Patrick Hubeau van het Belgisch Kinderkanker Steunfonds vzw, de drijvende kracht achter de sms-actie. “Op maandag, een dag na de lancering, telden we 60.000 sms’jes. Toen stak een technisch defect de kop op. Hoeveel de actie ons precies opbracht, zal pas begin volgende week duidelijk worden. We zouden dan de cijfers krijgen. De operator verzekert ons dat de opbrengst van de ontvangen sms’en, 2 euro per sms, aan onze vzw zal overgemaakt worden.”

Andere goeie doelen

Naast de sms-actie werd er aan supermarkten ook snoepgoed verkocht. “Met dat geld kunnen we andere gezinnen met zieke kinderen steunen. Het is dus zeker en vast welkom”, besluit Hubeau. Ook de Facebook-actie, een initiatief van de grootmoeder van Mathis, werd afgesloten en strandde op 25.733 euro, waarvan Facebook zelf 1.000 euro opeist. De opbrengsten gaan naar verschillende goede doelen. “Ik wil nogmaals de vele schenkers en personen die ons gesteund hebben bedanken”, besluit mama Annick Tielemans. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kristof Van San

    Mike zwarts, een deel van ieders belasting gaat al via schatkist naar verschillende goede doelen, zodus ge laat u goe hart al zien op die manier

  • Mike Zwarts

    Hoeveel geld blijft er aan vingers hangen, het geld moet teruggestort worden. Het is de laatste keer dat ik nog iets geef.