18 maanden effectief voor overval

De Volkswagen Golf crashte in de achtervolging.
Buurtbewoonster De Volkswagen Golf crashte in de achtervolging.
De rechter in Mechelen heeft de 32-jarige Roemeen Nicolae C. veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden. De dertiger stond terecht voor een overval op een tankstation in Heist-op-den-Berg.

Na die overval op 18 april 2019 volgde er een achtervolging. Die eindigde uiteindelijk in een crash in Putte. In de auto werd een portefeuille aangetroffen, die gestolen was in een kringloopwinkel in Kapelle-op-den-Bos. De man ontkende zijn betrokkenheid in beide diefstallen en wees naar zijn kompaan. “Ik heb die dag enkel meegereden met iemand die ik ken”, klonk het op zitting. Alleen werd deze man nooit geïdentificeerd. De man zit sinds 18 april in de gevangenis. “Dit is toch behoorlijk lang”, vond de advocaat van de dertiger. “Ondergeschikt aan de vrijspraak, vragen wij om hier in het vonnis rekening mee te houden.”

Zelf hoopte de dertiger twee weken geleden om snel weer vrij te komen. “Zodat ik terug naar mijn zeven kinderen in Engeland kan keren”, besloot de man. De rechter repliceerde vandaag op zitting: “Dan moet u dringend stoppen met het plegen van strafbare feiten.” Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend. Hiervoor heeft de dertiger dertig dagen de tijd.

HEIST-OP-DEN-BERG / PUTTE - De overvallers crashten tijdens de achtervolging.
Tim Van der Zeypen HEIST-OP-DEN-BERG / PUTTE - De overvallers crashten tijdens de achtervolging.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.