“Mogelijk een derde van sms’jes voor Mathis is niet aangekomen”

Sms-actie voor kankerpatiëntje kampte ook vandaag met panne

De peuter Mathis uit Booischot
pict. by Bert Van den Broucke © Photo News De peuter Mathis uit Booischot
“Een derde van de sms’jes voor Mathis zou niet aangekomen zijn.” De sms-actie voor Mathis Geens uit Booischot kreeg net als op maandag ook vandaag te maken met een technisch probleem. Vele sms’jes kwamen niet aan. 

“Morgen krijgen we meer informatie: hoe het probleem kan opgelost worden en mogelijk ook cijfers. We denken dat een derde van de gestuurde sms’en op maandag niet zijn aangekomen. Doodjammer, want op maandag stond de actie in alle kranten en kwam ze op radio en televisie. Het moest onze topdag worden”, zegt Patrick Hubeau van het Belgisch Kinderkanker Steunfonds, de vzw die de actie op poten heeft gezet.

Op maandag zouden er zo’n 60.000 sms’en wel zijn aangekomen. Een sms kost je als afzender 2 euro. De immuuntherapie voor Mathis kost in totaal 182.000 euro. Het is nog niet duidelijk of de familie van Mathis van de providers ook effectief 2 euro per sms ontvangen. “Ook dat wordt in de komende dagen uitgeklaard.” 
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis van hoeylandt

  B V met geld op de tafel te leggen ..zal je zeker de farma bedrijven niet onder druk zetten , en ook de middelen om de personen die de onderhandelingen moeten doen zet je voor schut die hebben geen enkel argument meer om iets aan te vechten

 • Eddy Vermeulen

  Ik heb een SMS via Proximus verstuurd maar geen bericht terug ontvangen. De vorige keer voor Pia 5 SMS'jes verzonden, zonder probleem. Dat wil ik nu weer doen voor Mathis, waarom krijg ik nu geen bevestiging? Lijkt wel of de operatoren niet meer mee willen.

 • Jürgen Mouton

  Het is niet aan ons de medicatie van wie dan ook te betalen, en aandeelhouders rijk te maken. Het is aan overheden om te zorgen dat medicatie aan eerlijke prijzen op de markt komt. Maar, waar stop je dan? Als genoeg mensen vinden, dat een auto max. €15.000 mag kosten, moet de overheid dan ook ingrijpen? Iedereen vind dit of dat wel te duur, moet de overheid dan altijd ingrijpen? Of enkel in deze gevallen, omdat het kinderen betreft!? Voor wagens is er ook een terugbetaling, subsidies genaamd.

 • Ronald Van Roy

  Via Base berichtje verzonden en bevestiging gehad. Hopelijk komt voor dit ventje ook alles in orde.

 • Ingrid Meul Ingrid

  Ik kreeg een foutmelding, heb geprobeerd