Vrouw bevrijd na ongeval op kruispunt

De brandweer knipte het dak en een deur van de Polo weg.
Foto Jimmy De Schrijver De brandweer knipte het dak en een deur van de Polo weg.
Op het kruispunt van de Sint-Barbarastraat met de Helena Wijnantslaan in Heers zijn woensdagnamiddag twee personenwagens met elkaar in aanrijding gekomen. Eén bestuurster moest uit haar voertuig bevrijd worden. Ze werd naar het ziekenhuis in Sint-Truiden overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 16.50 uur. Een Ford Focus en een Volkswagen Polo botste met elkaar. De Focus was in de linkerflank van de Polo terechtgekomen. De bestuurster zat even geklemd en had last van de rug en nek. De brandweer van Waremme kwam ter plekke om de vrouw uit haar hachelijke positie te bevrijden. "We hebben het dak en de rechterdeur van de Volkswagen Polo weggeknipt", klinkt het bij de pompiers. "We hebben de vrouw op een veilige manier met de plank via de passagierszijde uit haar wagen gehaald. Ze was bij bewustzijn." De vrouw werd met de ambulance naar het Regionale Ziekenhuis Sint-Trudo in Sint-Truiden overgebracht. Ze verkeerde niet in levensgevaar. De inzittenden van de Focus bleven ongedeerd.


De lokale politie van de zone Kanton Borgloon sloot samen met de brandweer de Sint-Barbarastraat een tijdlang af voor het verkeer. Na de vaststellingen van de politie werden beide voertuigen getakeld. De brandweer ruimde de brokstukken op en maakte de rijbaan zuiver.


(JDSL)