Ruim elf jaar cel uitgesproken in zaak rond bijna dodelijke drugsdeal

Gerechtsgebouw Hasselt
Borgerhoff Gerechtsgebouw Hasselt
De rechtbank van Hasselt heeft in totaal ruim 11 jaar cel uitgesproken voor acht beklaagden die betrokken waren bij een bijna dodelijke clash tussen cokedealers in Hechtel-Eksel. Een 36-jarige man liep daarbij levensgevaarlijke verwondingen op, nadat hij bewerkt werd met stokken, mes, hamer en bijl. 

De feiten dateren van 3 augustus 2017. Destijds werd de man in kritieke toestand aangetroffen in de woning van een 56-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel. Deze werd veroordeeld tot 30 maanden cel en een boete van 8.000 euro voor de slagen en verwondingen en ook voor het dealen van drugs. Haar vriend, een 51-jarige man uit Genk, kreeg ook 30 maanden cel en 8.000 euro boete.

De feiten gebeurden in het kader van drugs. Het slachtoffer was samen met een 39-jarige Hasselaar ter plaatse. Die laatste leverde coke aan en wist te ontsnappen. Zij kregen allebei 20 maanden cel en eveneens een boete van 8.000 euro. 

Nog vier andere personen stonden terecht. Een 29-jarige Nederlander en een 39-jarige Marokkaan uit Genk kregen voor hun aandeel 15 en 20 maanden cel en dezelfde geldboete van 8.000 euro. De zus van de vrouwelijke dealer werd een dag later aangetroffen met een kilo speed en krijgt een werkstraf van 100 euro. Haar dochter ten slotte, krijgt een celstraf van vier maanden met uitstel. Die laatstgenoemde vrouwen moeten ook allebei 4.000 euro boete betalen, de andere 4.000 euro werd uitgesproken met uitstel.