Man ziet appartement afbranden waar hij nog maar drie weken woont

De brand vernielde drie appartementen.
Foto's Jimmy De Schrijver De brand vernielde drie appartementen.
Drie weken, zo lang heeft Yousef Aidan (27) slechts in zijn nieuwe huurappartement langs de Peerderbaan in het centrum van Hechtel gewoond. Een zware dakbrand vernielde dinsdagavond het dak en bovenverdieping van een gebouw met drie woningen.

De brand in het gebouw met een appartement op het gelijkvloers en twee duplexen op de eerste verdieping werd rond 18.10 uur opgemerkt. "Ik huurde het nog maar vanaf 1 april", legt Aidan uit. "Drie weken heb ik ervan kunnen genieten. Ik woonde eerst bij mijn moeder in een huis van Kempisch Tehuis, maar na haar dood moest ik verhuizen omdat ik te veel verdiende om in een sociale woning te wonen. Ik was blij met het appartement op het gelijkvloers en dacht dat ik aan een nieuwe start was begonnen, maar lang heeft het niet mogen duren."


De brandweer van Leopoldsburg had veel moeite om het vuur te bestrijden. "Het vuur was ontstaan tussen het plafond van de zolder en het gebinte van het dak", zegt de brandweerluitenant Stefan Onraedt. "Via de zolder konden we niet bij het vuur geraken. We moesten het dak openleggen." Het vuur had zich via het houten gebinte over het ganse dak verspreid. "Het dak is volledig vernield", weet Onraedt. "Ook de bovenverdieping heeft heel wat schade. Alle appartementen zijn onbewoonbaar."


Naast Yousef Aidan woonden er twee koppels waarvan eentje met een kind. Een koppel was al bezig met de verhuis. Voor het andere wordt opvang voorzien. Ook Yousef Aidan kan elders terecht. "Ik kan tijdelijk bij mijn vriendin gaan wonen", is Aidan opgelucht. "Ik weet nog niet wat de schade aan de meubelen is. Ik had nog maar pas een nieuw bed, sofa en wasmachine gekocht. Dat is te vervangen. Gelukkig is niemand gewond geraakt." (JDSL)

Yousef Aidan (27) woonde er nog maar van 1 april.
Jimmy De Schrijver Yousef Aidan (27) woonde er nog maar van 1 april.