Kleurenloop belooft zweet en poederwolken

De organisatie oefende al een keer en dat leverde dit kleurrijke beeld op.
Foto RV De organisatie oefende al een keer en dat leverde dit kleurrijke beeld op.
Brussel heeft het, Oostende heeft het en Hechtel-Eksel heeft het ook: een kleurenloop of 'Color Run'. De bossen van Eksel vormen zaterdag het decor voor dit opvallend spektakel.

Vorig jaar is de Kleurenloop nog georganiseerd door de gemeente. Nu is het Play&Joy dat het evenement omdoopt tot 'PLAY&RUN: Color Edition'. De man achter het event is Jan Cornelissen (24). "Het concept kost veel geld, maar toch brengen we het naar Eksel. Je wordt op verscheidene plaatsen bestrooid met kleurstof, waardoor je achteraf een waar kleurenpalet bent", lacht Jan. "Daarnaast moeten er ook obstakels overwonnen worden."

Eigen tempo

Zaterdag kan iedereen gedurende de 4 kilometer te werk gaan met de kleurstoffen. Het parcours bestaat uit twee lussen van 2 kilometer. Er is geen tijdsregistratie, iedereen kiest zijn eigen tempo. Ook personen met een beperking kunnen meedoen. Een DJ zal voor de sfeer zorgen aan de vertrek- en aankomstzone.


Om 14 uur, 15 uur, 15.30 uur en 16 uur vertrekt er telkens een nieuwe 'golf'. Deelnametickets kosten 10 euro en zijn vooraf beschikbaar via de website www.playandjoy.be. (BVDH)