Groen pleit voor moderne maaltijden in dorpsrestaurant

Het OCMW van Hechtel-Eksel is op zoek naar een nieuwe leverancier voor de maaltijden in het dorpsrestaurant (themabeeld).
Borgerhoff Het OCMW van Hechtel-Eksel is op zoek naar een nieuwe leverancier voor de maaltijden in het dorpsrestaurant (themabeeld).

Het OCMW van Hechtel-Eksel is op zoek naar een nieuwe leverancier voor de maaltijden in het dorpsrestaurant. De OCMW-raad van Hechtel-Eksel keurde zopas een nieuw bestek goed over de maaltijden in het dorpsrestaurant. De nog te kiezen leverancier zal moeten voldoen aan de vereisten die daarin zijn vastgelegd. Raadslid Sven Saenen (Groen) pleit voor een menu dat voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Hoewel er in het bestek wel sprake is van ‘variatie’, ‘creativiteit’ en ‘duurzaamheid’ mist hij gezondheidsnormen. Peulvruchten en sojavarianten ontbreken en vegetarische maaltijden zijn enkel optioneel. “Het lijkt me vanzelfsprekend dat een OCMW de richtlijnen volgt. Dit is geen revolutie op het bord, hooguit zijn het accentverschuivingen. Het is nu het moment om een leverancier te kiezen die hiervoor aandacht heeft. En zo evolueert het dorpsrestaurant mee met de moderne senior.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob Vranken

    Lang leve de gewone Vlaamse recepten. Soep, vlees, aardappelen, groenten en dessert. Mijn vader is ondertussen al 96 jaar mee geworden.