Ekselse Stermolen in Legoversie in Viejool

Rudi (links) en Luc (rechts) maken de Stermolen klaar voor het weekend
Benoit De Freine Rudi (links) en Luc (rechts) maken de Stermolen klaar voor het weekend
Dit weekend vind je in de turnzaal van basisschool Viejool in Eksel verschillende bouwwerken uit Lego, marqueterie en kleine schepenbouwwerken terug. Enkele hobbyisten van TEaCH exposeren en ook de leerlingen van de school doen mee. De Ekselse stermolen in Legoversie is de scherprechter van Blokjes@Viejool.

De organisatie stelde eerder haar werken voor in de vliegbasis van Kleine-Brogel. “Zo kwamen we op het idee om bij de buren uit Hechel-Eksel ook een expo uit te bouwen”, vertellen Rudi Noten uit Pelt en Luc Bogaerts uit Mol. “Het is meer dan zomaar een Legobeurs, want je vindt hier verder ook bootjes die klaar zijn om te water te laten en andere modelbouw. Wat betreft de Lego hebben we verschillende thema’s (zogenaamde ‘MOC’s), gaande van Star Wars en planeten tot de Far West.” Per thema worden meer dan 100.000 blokjes gebruikt.

Legotentoonstelling. Luc, Ad, Rudi en Peter.
Benoit De Freine Legotentoonstelling. Luc, Ad, Rudi en Peter.

Wedstrijd voor leerlingen

Een Lego-expo op een school, dat is vragen om de leerlingen te betrekken en dat doen ze in de Viejool ook. “Het oudercomité heeft het event naar hier gehaald. We hebben een wedstrijd verbonden aan de expo waarbij de leerlingen zelf een bouwwerkje mogen indienen en ze zo een prijs kunnen winnen”, legt directeur Dirk Vanduffel uit.

In totaal zijn er zeven standjes plus de werkjes van de leerlingen. De beurs is zaterdag geopend van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. De inkom bedraagt 3 euro en de opbrengst gaat naar speelmaterialen die op de school kunnen worden gebruikt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.