Eerste TeutenSymfonie combineert muziek met historisch decor

Marie Francois aan haar piano.
Karolien Coenen Marie Francois aan haar piano.
Aanstaande zaterdag vindt in Eksel de allereerste TeutenSymfonie plaats. Dit is een wandeling langs vier prachtige teutenhuizen in het dorp met vier muzikale intermezzo’s door lokaal talent. “Gecombineerd met spannende verhalen over de geschiedenis van de teuten uit Eksel, belooft dit een sfeervolle avond te worden”, kondigt organisator Jan Cornelissen aan.

De TeutenSymfonie is een nieuw concept bedacht door eventorganisatie Play&Joy. Om 19 uur wordt er verzameld aan het standbeeld van Thijs De Teut op het Marktplein. “Hier worden vier groepen gemaakt, dus iedere groep trekt naar een ander teutenhuis. De groepen schuiven na een half uur tegelijk door”, legt Cornelissen uit.

Eén van de vier locaties is Teutenhuis Witters, het ouderlijk huis van de Ekselse pianiste Marie François (26). Zij bracht dit voorjaar haar solo-cd ‘Eclectic – Being Me’ uit en liet zich overtuigen om nog eens voor eigen volk op te treden. Rond 19.45 uur laat ze haar werken weerklinken op haar vleugel.

Affiche TeutenSymfonie
RV Affiche TeutenSymfonie

Kaas- en koffiehandel Moons

Aan de Sint-Trudokerk ligt kaas- en koffiehandel Moons. Hier brengt de Nederlandstalige groep Reliëf een intiem optreden. Afgelopen weekend traden zij nog op bij espressobar Black in Overpelt ten voordele van het goede doel. Frontman Sander Camps (26) uit Pelt vertelde dit voorjaar nog hoe hij in zijn nieuwe nummer ‘De Reis’ het verlies van zijn grootmoeder probeerde te verwerken.

Sander Camps (26)
Foto Mine Dalemans Sander Camps (26)

Achter het parochiecentrum wordt er halt gehouden bij teutenhuis Truyers voor een solo-optreden van Audri. Singer-songwriter Marijke Maes is eveneens uit Eksel zelf afkomstig, al vindt ze al een tijd onderdak in Het Depot in Leuven als ‘artist in residence’. 

De wandeling passeert ook nog aan teutenhuis Feyen aan het Oude Marktplein waar de Duitse Felicia Hamza de eerste internationale artiest ooit van Play&Joy wordt. De Duitse celliste is een goede vriendin van François, die haar bijgevolg ook tipte.

Tickets voor deze TeutenSymfonie kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.playandjoy.be of 0498 50 40 85. Plaatsen zijn beperkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.