5.000 euro opbrengst Summer Bar gestolen: “Dieven lagen wellicht op de loer”

De kasten werd overhoop gehaald.
MMM De kasten werd overhoop gehaald.
De opbrengst van Summer Bar Hechtel is deze namiddag gestolen. Vrijdag lokte het event op het Dorpsplein 500 mensen. “We wilden vandaag naar de bank gaan”, zucht organisator Noa Deckers.

De tweede editie van Summer Bar Hechtel kende helaas nog een bittere nasmaak. Organisator Noa Deckers van vzw The Black Label zit in zak en as. De volledige opbrengst van het evenement werd gestolen. “We wilden vandaag nog naar de bank gaan", legt ze uit. 

Noa Deckers is lid van de organisatie.
RV Noa Deckers is lid van de organisatie.

“Rond 14 uur ging ik eerst even naar de winkel hier vlakbij, nog geen kwartiertje later kregen we telefoon van mijn broer, die op de inbraak uitkwam.”

Gevlucht

Noa snelde naar huis naar de Pater Malletstraat en zag de woning overhoop liggen. “De achterdeur was duidelijk geforceerd en zowat alle kasten en deuren hebben ze geopend. Opvallend is dat de duidelijk de opbrengst van de fuif wilden. Nog wat geld en de laptop die er naast lag, lieten ze gewoon staan. Het moet allemaal heel vlug gegaan zijn. Mijn broer zat tijdens de inbraak boven met een hoofdtelefoon. Toen hij naar beneden kwam, stelde hij de inbraak vast. De dieven moeten hem gehoord hebben en zijn toen gevlucht.”

De lokale politie snelde ter plaatse en voert momenteel een uitgebreid sporenonderzoek. Dat onderzoek is nog volop bezig.

De kasten werd overhoop gehaald.
MMM De kasten werd overhoop gehaald.

Getuigen

“Het is zo jammer. Het was een geslaagde editie met vijfhonderd aanwezigen. De daders hebben zelf drank gestolen die nog over was na het evenement. We wachten het onderzoek van de politie voorlopig af, en hopen dat we het geld alsnog terug krijgen. We hopen dat getuigen, of anderen die meer weten zich melden, zodat we de daders kunnen klissen. Het lijkt er in elk geval sterk op dat ze wisten wat ze deden en doelbewust handelden." 

Noa verklaarde nog dat de bank waar zij bij zijn aangesloten, geen kluisje heeft waar je ‘s nachts of overdag cash geld kunt deponeren. “Dat moet aan het loket, en in het weekend was die gesloten. Dus we moesten wachten tot maandag. Heel jammer dat er mensen niet van ons zuur verdiend geld konden afblijven." 

Een spoor naar de daders is er nog niet, maar vermoed wordt dat de dieven wisten waar ze naar op zoek waren. 

De deur werd geforceerd, vermoedelijk met een koevoet.
MMM De deur werd geforceerd, vermoedelijk met een koevoet.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.