Exclusief voor abonnees

“We zagen Naya zo vaak spelen, waarom zouden wij haar plots afschieten?”: jagers van jachtgebied waar wolven leven, reageren

“We zagen August vorige week nog wandelen, maar dachten er nooit aan hem dood te schieten.”
Agentschap Natuur en Bos “We zagen August vorige week nog wandelen, maar dachten er nooit aan hem dood te schieten.”
Wildbeheereenheid De Zandhaas in regio Hechtel-Eksel is kop van jut sinds Naya en haar welpen zijn doodverklaard door Agentschap Natuur en Bos. De wolvin en haar welpen zouden door ‘specialisten' zijn gedood, maar critici noemen in één adem de jagers die verantwoordelijk zijn voor het jachtgebied waar Naya en August verblijven. “Integendeel, wij lieten die wolven altijd met rust", reageert één van de bestuursleden.

“Laat mijn naam maar weg. En zeker ook geen foto, want ik wil nog kunnen buitenkomen.” Eén van de bestuursleden van jachtgroep De Zandhaas in Noord-Limburg wil reageren, maar is bijzonder voorzichtig. “We hadden voorspeld dat als er iets met de wolven zou gebeuren, ze naar ons zouden wijzen. En zie, het is zover. We zijn kop van jut.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.