“Mea culpa, voorzitter jachtvereniging Zandhaas schoot nòòit een wolf dood!”

Jochen Hermans samen met zijn hond.
Karolien Coenen Jochen Hermans samen met zijn hond.
In een recent interview met de Limburgse voorzitter van Hubertus Vereniging Vlaanderen kwam ook de voorzitter van Wildbeheereenheid De Zandhaas ter sprake. Daarin werd verkeerd gecommuniceerd dat de man in Oost-Europa ooit een wolf doodschoot op legale wijze. “Dat is niet correct en blijkt miscommunicatie", zegt Jochen Hermans.

In het interview vertelt Hermans dat bepaalde natuurliefhebbers de voorzitter van jachtvereniging De Zandhaas in Hechtel-Eksel aan de schandpaal nagelden. Er werden Facebookfoto’s van hem en zijn familie gedeeld waar zij poseerden bij jachttrofeeën.

In dat interview werd de link gelegd met de jacht op wolven en dat dat legaal is in bijvoorbeeld Kirgizië, Polen of Scandinavië. “In het gesprek lijkt het alsof de gewezen voorzitter van de wildbeheereenheid De Zandhaas tijdens een buitenlands jachtavontuur een wolf heeft geschoten. Dat klopt niet, en moet recht gezet worden. De gewezen voorzitter is ‘nooit op wolvenjacht geweest’, laat hij zelf weten. ‘Ik heb nooit een wolf geschoten, niet legaal en niet illegaal. Ook niet in het buitenland.’”

“Hubertus Vereniging Vlaanderen biedt zijn excuses aan voor dit ongemak en deze spijtige passage in een overigens bijzonder interessant en lezenswaardig interview.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Jacob

    De jagers zijn zo goed voor de natuur, doen echts niets verkeerd.... hahaha wie geloofd dat nu?