“Dit is een brug te ver”: jagerij woedend op Jan Loos van ‘Welkom Wolf’ nadat hij jager aan schandpaal nagelt

Jan Loos neemt zelden een blad voor de mond.
Karolien Coenen Jan Loos neemt zelden een blad voor de mond.
Het water tussen de jagerij en Jan Loos van Welkom Wolf was nog nooit zo diep. Bij een recente Facebookpost van Jan Loos linkt hij een foto van een dode wolf in het buitenland aan de voorzitter van wildbeheereenheid De Zandhaas in Hechtel-Eksel. “Dit gaat er los over”, zeggen ze bij Hubertus Vereniging Vlaanderen.

“Dit zijn geen Limburgse jagers, maar ze zijn wel even gestoord als de moordenaars van wolvin Naya.” De laatste Facebookpost van Welkom Wolf toont een foto van een onbekende jager uit het buitenland, met een geschoten wolf aan zijn voeten. “Toeval of niet, een graag geziene klant in Kirgizië is de voorzitter van wildbeheereenheid De Zandhaas. Ja, juist, de wildbeheereenheid waaraan het Agentschap voor Natuur en Bos de zorg voor wolvin Naya en haar pups toevertrouwde”, zette Loos erbij. 

Dat kan niet door de beugel, vindt Hubertus Vereniging Vlaanderen. “Al verschillende keren viseerde Jan Loos zowel de voorzitter van de wildbeheereenheid als diens familie, zonder ook maar over het minste bewijs te beschikken", zegt Geert Van den Bosch. “Maar nu gaat Loos nog een stap verder door hem op een doorzichtige manier moordenaar en gestoord te noemen. Dit is haat zaaien en moet stoppen.”

Inhoud primeert

Nog volgens Van den Bosch heeft Loos het pad van de redelijkheid verlaten. “Rechtertje spelen door eigenhandig schuld of onschuld af te roepen: alles kan blijkbaar. Alles mag in zijn ogen. Zijn bezetenheid drijft hem ver voorbij het gangbare.”

De bewuste Facebookpost.
RV De bewuste Facebookpost.
De bewuste Facebookpost.
RV De bewuste Facebookpost.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Mr Van Aelst,schiet wat mij betreft,de everzwijnen af.Maar,laat de rest met rust.Laat hen eerst eens "op hun positieven"komen.Ten andere,ik woon in Limburg,met name vlakbij het militair domein.Honderden hectaren,maar noppes wild,buiten Evers.

 • Misty Mauro

  De waarheid mag gezegd worden ....maar de waarheid doet pijn he

 • Stefan VAN AELST

  Mijnheer Plessers: uiteraard is het walgelijk wat daar te zien is, volledig mee eens! Wat kleinwild betreft: dat gaat overal achteruit door verdwijning van leefgebied en monocultuur. Vlaanderen staat vol mais; na de oogst resten er enkel open moddervlaktes zonder wintereten of -dekking. Onderschat ook de impact vd zwijnen niet: alleseters die zelfs aas eten, maar evengoed eitjes, haasjes, jonge vogels... als ze de kans krijgen. Mijn boodschap was en is: stop het extremisme en werk samen!!

 • Jos Plessers

  Ok,Loos neemt geen blad voor de mond.Maar,langs de andere kant:ga eens wandelen,ge ziet niks geen wild meer.Ja,everzwijnen.Dat wel,maar fazant,patrijs,konijn,haas..Niks meer en de heren maar knallen.Zet eerst eens van elk soort een 1000 tal op,enkele maanden voordat jullie gaan jagen.Btw,Loos heeft op 1 punt wel gelijk.Een jong op het pas afgeschoten lijk van zijn moeder zetten?Walgelijk.

 • Stefan VAN AELST

  Jan Loos: op 16-jarige leeftijd schreef ik mijn eerste artikels voor Wielewaal Ninove; ik was 24 jaar lid van oa Natuurpunt & Milieu Overleg Lennik. Ik jaag al 11 jaar op grofwild mét kennis, ingetogenheid én respect voor het dier wiens leven ik (zelden!) beneem en dat mij eerlijk biovlees schenkt. Mensen zoals u zijn de aanleiding dat ik afstand heb genomen van jullie blind extremistisch - fanatieke gedrag. U gedraagt zich moreel even verwerpelijk en crapuleus als de slachters op de foto's!