Zestiger die vriendin (36) neerschoot, dood teruggevonden in Hasselts hotel

Het lichaam van de schutter werd in dit Hasseltse hotel aangetroffen.
Toon Royackers Het lichaam van de schutter werd in dit Hasseltse hotel aangetroffen.
De gepensioneerde beroepsmilitair uit Tongeren die dinsdag zijn 36-jarige Afrikaanse vriendin neerschoot langs een landelijke weg in Velm bij Sint-Truiden, heeft zichzelf van het leven beroofd. Zijn lichaam werd woensdag teruggevonden in het Yup Hotel, langs de Thonissenlaan in Hasselt. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dinsdagmiddag hadden buren de gepensioneerde beroepsmilitair Eurold M. uit Tongeren nog op de bus zien stappen richting Sint-Truiden. Daar had hij afgesproken met zijn 36-jarige vriendin van Zuid-Afrikaanse origine. De twee hadden een poosje een relatie gehad, en kennelijk wilde hij haar dinsdag opnieuw ontmoeten. Maar bij die ontmoeting liep het mis aan de landelijke Hazelaarweg in Velm (Sint-Truiden). Daar trok de man plots een vuurwapen en schoot hij de vrouw neer. Getuigen konden haar gelukkig snel vinden, en brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis. 

Woning binnengevallen

De vrouw bleek niet levensgevaarlijk geraakt. Nog voor de operatie kon ze de politie al haar relaas doen. Die snelde daarop meteen naar de woning van de schutter aan de Muntstraat, midden in het centrum van Tongeren. Zijn woning werd tegen de avond omsingeld, en ook speciale interventieteams boden versterking. Gevreesd werd dat de man nog gewapend was. Buren kregen daarom de raad mee om binnen te blijven. De politie beukte kort na middernacht ramen en deuren open, om het pand binnen te dringen. Maar de gepensioneerde zestiger bleek helemaal niet thuis. Zijn auto werd wel teruggevonden in Tongeren. De politie bleef daarom actief naar hem zoeken. 

Woensdagmiddag kwam echter het bericht binnen dat het levenloze lichaam van een man gevonden was in het Yup Hotel langs de Thonissenlaan in Hasselt. Het bleek al snel te gaan om de oud-militair uit Tongeren. Een wetsdokter van Leuven kwam ter plaatse, maar alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad. 

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op www.zelfmoord1813.be, of het gratis nummer 1813.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kurt Decloedt

    Een wanhoopsdaad? Een laffe daad.