Zes jaar cel voor man die stiefzoon jarenlang verkrachtte

Een Hasselaar (40) van Marokkaanse afkomst is gisteren veroordeeld tot zes jaar cel. Hij verkrachtte tussen 2008 en 2016 zijn stiefzoontje. De jongen was bij het begin van de feiten amper negen jaar.

Volgens de rechtbank maakte de beklaagde gebruik van de kwetsbare positie van de minderjarige binnen het nieuw samengestelde gezin. Omdat de jongen zeer gedetailleerd kon beschrijven hoe zijn stiefvader tewerk ging, achtte de rechtbank zijn verwoordingen zeer geloofwaardig. Uit het strafdossier bleek dat de jongen aanvankelijk een tante in vertrouwen nam en vervolgens in de loop van 2016 ook de rest van de familie, inclusief de moeder, op de hoogte bracht van het misbruik.


De beklaagde betwistte aanvankelijk de feiten en beweerde dat zijn stiefzoon op een bepaald moment zelf toenadering zocht. Dat geloofde de rechtbank niet. De zwaarste straf is volgens hen daarom de enige juiste. De stiefvader had wel nog een blanco strafblad. Hij verliest naast zijn vrijheid ook vijf jaar lang zijn rechten en moet de proceskosten van ruim duizend euro betalen. Het slachtoffer en zijn moeder krijgen voorlopig 3.500 euro, maar een dokter probeert nog de totale schade te meten. (BVDH)