Würst pop-up opent deuren

TV-KOK JEROEN MEUS BLIJFT DRIE MAANDEN OP ZUIVELMARKT

Tv-kok Jeroen Meus in zijn nieuwe Würst pop-up.
Karolien Coenen Tv-kok Jeroen Meus in zijn nieuwe Würst pop-up.
Liefhebbers van haute dogs moeten zich naar de Zuivelmarkt in Hasselt reppen, want de deuren van Jeroen Meus zijn Würst pop-up zijn vanaf nu geopend. Zaterdag genoten de eerste klanten van de worsten op het kleine terras. De meesten passeerden eerder toevallig, want een grootse opening was niet aan Jeroen Meus besteed. De pop-up blijft drie maanden open.

Geen vuurwerk of een groots evenement voor de opening van de Würst pop-up. In alle stilte opende zaterdag het rolluik van het pandje op de Zuivelmarkt. "Een eerste indruk is belangrijk en die kan je niet overdoen", klinkt het. Jeroen Meus wilde zijn nieuwe kookploeg in alle rust aan hun taak laten beginnen. De tv-kok was zelf aanwezig bij de opening van zijn tijdelijke zaak. "Ik voel me heel welkom in Hasselt. De pop-up is een goede test. Als het concept aanslaat, kan ik misschien op zoek naar een locatie voor een vast restaurant", aldus Meus.

Joren, Els, Imke en Stefan waren zaterdag toevallig in Hasselt en besloten een haute dog te proeven.
Karolien Coenen Joren, Els, Imke en Stefan waren zaterdag toevallig in Hasselt en besloten een haute dog te proeven.

Vijf haute dogs

Op het menu staan vijf haute dogs, een halvering van het menu in Leuven. De Sauerkraut met zuurkool, de Italiaans geïnspireerde Bellucci, de Mexico '86 met Mexicaanse tinten, de Bacon Bearnaise met spek en de speciaal voor het EK All in Red hotdog. "Die laatste willen we na het EK uit het assortiment halen en vervangen door weer een nieuwe versie", vertelt Meus. De prijzen van de haute dogs schommelen tussen 7,5 euro en 9 euro. Tegen de dorst is er homemade lemonade en iced-tea. "We hebben bewust de cocktails achterwege gelaten. Daarvoor kunnen de mensen terecht bij onze buren op de Zuivelmarkt." Het terrasje werd ingericht met omgebouwde strijkplanken, die nu dienen als tafeltjes.

Karolien Coenen

Lekkere verrassing

Inge Paredis en Wouter Martens uit Beringen twijfelden niet lang om een haute dog te bestellen. "Op Rock Werchter hebben we onze kans al eens gewaagd, maar toen was de wachtrij te lang. Vandaag gelukkig niet. We hadden al gelezen over de komst van de pop-up, maar hadden geen idee dat het vandaag zou zijn. Een heel mooie verrassing. En een lekkere!"


Els, Joren, Stefan en Imke kwamen uit Mechelen en Antwerpen afgezakt. "Toevallig liepen we voorbij en laten die haute dogs nu net goed in onze Hasseltse gelukswandeling passen. Ze stonden al een tijdje op ons verlanglijstje en het is de moeite waard. Niet te vergelijken met andere fastfood zonder smaak en textuur, dus het is niet erg dat de prijs wat hoger ligt. Er is duidelijk nagedacht over het concept."


Wie honger heeft gekregen, kan tot het einde van de zomer van maandag tot en met zaterdag gaan proeven tussen 12 en 22 uur.