Exclusief voor abonnees

Woordvoerder Willem verlaat KRC Genk na vier dolle seizoenen op hoogtepunt: “Toen de supporters de tifo van ons nieuwe logo uitrolden... Kippenvel!”

Willem Boogaerts.
Mine Dalemans Willem Boogaerts.
Dat toch wel blitse clublogo van KRC Genk? Daar mag u Willem Boogaerts (36) mede voor bedanken. Vorig seizoen feestte hij nog mee toen de vierde landstitel binnengehaald werd, maar na vier jaar trekt hij de deur achter zich dicht om afdelingshoofd Communicatie en Stadsmarketing bij Stad Hasselt te worden. “Mijn gezin zal blij zijn dat ik voortaan iets vaker thuis ben.”

“Ik zie natuurlijk heel wat opportuniteiten in Hasselt en kies opnieuw voor een uitdaging met focus op inhoud en betrokkenheid. Misschien maakt vooral dat laatste van mij een goede communicatieman en marketeer: ik ben voortdurend op zoek naar die nauwe band met mijn publiek. Met ‘klanten’ heb ik nauwelijks affiniteit, wel met ‘lezers’, ‘supporters’ en binnenkort dus de ‘inwoners en bezoekers van onze stad’. Zo zou ik bijvoorbeeld een barslechte vertegenwoordiger zijn van een stofzuigerfabriek (lacht). Daarnaast werd ik pas vader van een geweldig kereltje, Bas, die niet rouwig zal zijn om het feit dat papa voortaan dichter bij huis werkt en in het weekend wat vaker thuis is”, klapt Boogaerts uit de biecht.

Hoe is je avontuur bij Genk destijds begonnen?

“Voor zover mijn herinneringen reiken, supporter ik voor KRC Genk en ik heb al meer dan 20 jaar een vast plekje in het stadion. Ik had een boeiende job als sponsoring manager bij Mediahuis, maar als je dan gevraagd wordt om het communicatiebeleid van de club van je hart onder handen te nemen, heb je gewoon geen keuze. De uitdaging bij KRC Genk matchte 200 procent met mijn DNA.”

Je wist de voorbije vier jaar heel wat Genkse hoogtepunten aan elkaar te rijgen: de Bekerfinale, een mooi Europees parcours, landskampioen worden, de Champions League... Wat was voor jou de apotheose?

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.