Wim Vanmechelen (30) blaast met Lucas Van Den Eynde harmonie weer leven in

De bende van de harmonie.
Roberto Rodriguez De bende van de harmonie.
Voorzitter van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kuringen Wim Vanmechelen (30) won in mei 2017 bij een wedstrijd op Q-Music 7.000 euro voor zijn project ‘Een jong front voor de blaasmuziek in Vlaanderen’. Na meer dan een jaar hard werken zal hij dit najaar een single en videoclip lanceren met Lucas Van Den Eynde.

Vanmechelen startte het project op toen hij vaststelde dat jonge muzikanten vandaag de weg niet meer lijken te vinden naar een harmonie- of een ander blaasorkest. “Het bespelen van een muziekinstrument is een hobby waarmee veel studie gepaard gaat. Je kan een kind een voetbal in de voeten duwen en al na enkele trainingen blijkt dan of dat kind daarvoor aanleg heeft. Bij muziek is dat soms van nature aanwezig maar het is toch grotendeels een hobby waarvoor je vele jaren hard moet werken”, vertelt hij.

Zijn passie voor muziek en film zetten Wim er toe aan om samen met acteur Lucas Van Den Eynde een videoclip te draaien. Filmmaker Christiaan Neu, een dorpsgenoot en vriend van Wim, kroop achter de camera. “Lucas wou ons project een hart onder de riem steken en was aan de telefoon meteen enthousiast”, zegt Wim. ‘Tu te rappelles’ lag voor het eerst op de pupiter en dit najaar zal de bijhorende single digitaal te kopen zijn. Op de website www.unitewindbands.com kan men trouwens de muziekpartijen wereldwijd kosteloos downloaden. “We willen andere blaasorkesten oproepen om het stuk aan te leren, uit te voeren en eventueel nadien op de website een video van hun uitvoering posten”, besluit Wim. Het hele project wordt op 30 november voorgesteld in Kinepolis Hasselt.

De teaser kan je alvast hier bekijken.

De opnames met Lucas Van den Eynde.
RV De opnames met Lucas Van den Eynde.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.