Exclusief voor abonnees

Wat wordt Het Streekproduct van 2019? Luc Bellings proeft: “Je ziet de oren nog zitten in het kopvlees, heerlijk”

Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt.
Mine Dalemans Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt.
Slagerszoon en topchef Luc Bellings is nog maar net terug van een zomer vol kustklassiekers aan de Noordzee, deze week proeft hij voor ons streekproducten in zijn restaurant De Vork van Luc Bellings in Hasselt. Van West-Vlaamse boerenpaté tot Limburgse droge worsten: Bellings geeft zijn ongezouten mening over de meest in het oog springende vleesbereidingen die meedingen naar de titel Het Streekproduct 2019. “Dit gerookt paardenvlees is een vergeten product, erg zonde.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • François Defosse

    Enkel oude en zieke paarden gaan naar het slachthuis, wie wil zoiets eten?

  • Elke De Meersman

    wat een vreselijk idee om een paard op te eten. Die paarden komen uit het buitenland zonder eten of drinken en zijn er erg aan toe wanneer ze hier in het slachthuis belanden. Stop die handel!

  • Kirsten Hershe

    Ik eet wekelijks gerookt paardenvlees en het is gewoon smullen en een rasechte lekkernij. Net als schep trouwens, veel beter dan stoofvlees. Een paarden beafsteak eet ik ook regelmatig. Het gerookt paardenvlees komt van den Aldi, voor mij het beste op de markt!

  • guido vermeyen

    Wie eet er nu een paard op....komaan zeg....

  • cracco raymond

    als je de tv koks bezig ziet dan is truffel,olijfolie enz. een streekprodukt.