Ward Lemmelijn van PXL Roeiteam is wereldkampioen indoor roeien na spannende nek-aan-nekrace

“Ik ben nog maar een jaar met roeien bezig" zegt Ward Lemmelijn
RV “Ik ben nog maar een jaar met roeien bezig" zegt Ward Lemmelijn
Ward Lemmelijn van PXL Roeiteam werd deze nacht wereldkampioen indoor roeien in Long Beach in Los Angeles. Hij roeide zijn twee kilometer in een tijd van 5 minuten 50,3 seconden, een verbetering van zijn eigen Belgisch U23 record. De hele race was het nek aan nek met de Canadees Charles Alexander. Pas in de laatste honderd meters ging Lemmelijn op en over de Canadees.

“Er zijn maar twee of drie roeiers in Europa die indoor op de ergometer op de 2 kilometer onder de zes minuten blijven. Ik mikte op een piekmoment dit WK. Met een drievoudig doel: een medaille, een verbetering van mijn persoonlijk record en een verbetering van het Belgische record. Dat is dus drie keer gelukt”, lacht Ward. “Ik ben nochtans maar een jaar met roeien bezig. Dankzij het roeiteam van Hogeschool PXL ben ik met de roeisport in contact gekomen. Ik voetbalde daarvoor bij Roda JC, maar ik ben daarmee gestopt omwille van mijn studies biotechnologie. Met het roeien kan ik individueel trainen wanneer ik zelf wil. Zo kan ik mijn studies beter inplannen.” Lemmelijn is alvast heel gedreven. “Ik wil straks ook op het water excelleren. Maar mijn studies gaan voor. We zien wel, ik ben vandaag een heel gelukkig man. Waar ik mij nu op richt, is de Limburgse studentenregatta. Daar gaan we voor de volle winst, uiteraard.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.